Back to Top

SVK tiedottaa

Tarjous SVKn seuroille, piireille yms: kasvomaskit (21.10.2020)

Suojaa kanssakalastajia ja muita ihmisiä kasvomaskilla, tuet samalla naisten kilpaonkimaajoukkuetta

 

Suomen Vapaa-ajankalastajien naisten kilpaonkimaajoukkue myy kankaisia kasvomaskeja. Maskeihin on mahdollista painattaa kuvan mukaisen kalakuvan tilalle seuran/piirin/firman/joukkueen oma logo yksivärisenä. Maskit myydään 5 kappaleen pakkauksissa.

Hinnat:

5 kpl                                                45 e

20 kpl                                              150 e

50 kpl                                              350 e

100 kpl                                           600 e

Hintoihin lisätään toimituskulut.

Tilaukset: Naisten kilpaonkimaajoukkue, Eija Saarela-Mäkynen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 050 322 3687.

Ohessa kuva maskista sekä maskin materiaalitiedot ja käyttöohjeet.

 

         

 

Jaana Vetikko

tiedottaja
Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö
Vanha talvitie 2-6 A 11, 00580 Helsinki

puh. +358 50 525 7806

 

Olli Saari SVK:n toiminnanjohtajaksi 1.1.2020

Olli Saari siirtyy Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön toiminnanjohtajaksi

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) hallitus on valinnut järjestöpäällikkö Olli Saaren keskusjärjestön uudeksi toiminnanjohtajaksi. Toiminnanjohtajan työssä hän aloittaa vuoden 2020 alusta.

Olli Saari aloitti työt Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestössä vuonna 2013. Järjestöpäällikkönä hän toimi viimeiset neljä vuotta vastaten järjestön kehittämisestä ja laajasta hanketoiminnasta. Myös neuvonta- ja asiantuntijatöistä sekä vapaa-ajankalastuksen edunvalvonnasta hänellä on paljon kokemusta.
Ennen SVK:ta Saari on työskennellyt laajasti kalatutkimuksen ja -talouden eri sektoreilla. Töiden ja kalastusharrastuksensa myötä Suomen monipuoliset kalavedet ovat hänelle tuttuja. Koulutukseltaan Saari on Jyväskylän yliopistosta valmistunut Akvaattisten tieteiden maisteri (FM), tuttavallisemmin kalabiologi.

Toiminnanjohtajana Olli Saari haluaa nostaa vapaa-ajankalastuksen arvostuksen sen ansaitsemalle tasolle. Lisäksi hän pitää tärkeänä varmistaa kalastusharrastuksen hyväksyttävyys muuttuvassa yhteiskunnassa.
”Syksyllä uusittu vapaa-ajankalatalouden kehittämisstrategia antaa näiden edistämiseen hyvän tuen”, Saari toteaa.

Olli Saaren mukaan järjestötyössä näkyvät haasteet voidaan kääntää mahdollisuuksiksi. Kalastusseurojen korvaamattoman arvokas toiminta harrastuksen edistämiseksi on jäämässä yhä harvempien harteille. Uusia tekijöitä ja toimintatapoja tarvitaan, jotta voidaan tarjota palveluita ja toimintaa kaiken ikäisten kalastajien tarpeisiin.
”Vaikka kalastusharrastus onkin kasvavassa määrin tapa rentoutua ja kokea elämyksiä, on sen perusedellytyksenä elinvoimaiset ja houkuttelevat kalakannat. Niiden saavuttamiseksi ja ylläpitämiseksi on järjestömme toimittava aktiivisesti jatkossakin”, Saari sanoo.

Lisätietoja:
järjestöpäällikkö Olli Saari puh. 050 339 4660
tiedottaja Jaana Vetikko puh. 050 525 7806

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 506 seurassa toimii yhteensä noin 38 000 kalastuksen harrastajaa.

SVK:N OHJE KILPAILUJÄRJESTÄJILLE (8.10.2019)

 

SVK:N OHJE KILPAILUJÄRJESTÄJILLE
Taustaa
Vapaa-ajankalastus on Suomessa hyvin suosittua, sitä harjoittaa lähes 1,5 miljoonaa suomalaista. Vapaa-ajankalastus on merkittävässä osassa aktivoimassa ihmisiä liikkumaan ja edistämään jaksamista niin koulussa, työssä kuin eläkkeellä. Vapaa-ajankalastus on myös yksi tehokkaimmista keinoista vahvistaa ja ylläpitää luontokontaktia ja kasvattaa lapsia ja nuoria terveeseen luontosuhteeseen, jossa samalla kunnioitetaan luontoa ja ympäristöä. Tämä on entistä tärkeämpää väestön kaupungistuessa voimakkaasti, mikä vieraannuttaa ihmisiä luonnosta.
Viime aikoina on kuitenkin arvosteltu kärkevästi kalojen kohtelua vapaa-ajankalastuksessa ja erityisesti kalastuskilpailuissa, joita eläinsuojeluaktivistit ja heidän järjestönsä ovat lisäksi häirinneet. Lapin poliisi teki 11.6.2019 päätöksen aktivistien SM-pilkistä tekemästä tutkintapyynnöstä ja totesi, että asiassa ei ollut syytä epäillä rikosta, eikä siksi toimittanut esitutkintaa. Tämä on kuitenkin eläinsuojeluviranomaisten mukaan yksittäisen tutkinnanjohtajan tekemä päätös. Kuluneen vuoden aikana em. viranomaiset ovat ohjeistaneet, miten kaloja tulee eläinsuojelulain mukaisesti kohdella vapaa-ajankalastuksessa ja kalastuskilpailuissa. Ohjeiden mukaan ”talteen otettava kala on heti pyynnin jälkeen asianmukaisesti tainnutettava.”
Ruokavirasto ohjaa ja valvoo keskushallinnon viranomaisena eläinsuojelulain ja sen nojalla annettujen säännösten täytäntöönpanoa ja noudattamista. Viraston tuoreen ohjeen mukaan kala on heti pyynnin jälkeen asianmukaisesti tainnutettava esimerkiksi lujalla lyönnillä päähän, minkä jälkeen siitä lasketaan veri, tai vaihtoehtoisesti kala lopetetaan siihen muutoin soveltuvalla menetelmällä. Soveltuvaksi lopetusmenetelmäksi esimerkiksi hyvin pienikokoisella kalalla voi riittää myös luja isku päähän tai niskan murtaminen joko käsin vääntämällä päätä ylöspäin tai saksien tai puukon avulla.

Lue lisää: SVK:N OHJE KILPAILUJÄRJESTÄJILLE (8.10.2019)

Tiedote piireille ja seuroille eläinsuojelulain mukaisesta kalastuksesta (11.7.2019)

Tiedote piireille ja seuroille eläinsuojelulain mukaisesta kalastuksesta

 Kuluvana vuotena on tehty useita tutkintapyyntöjä mahdollisista eläinsuojelulain rikkomuksista kalastuskilpailuissa. Samaan aikaan on mediassa esiintynyt ristiriitaista tietoa viranomaisten eläinsuojelulain tulkinnasta.

 Keskusjärjestö haluaa tästä syystä tuoda piireille ja seuroille tiedoksi seuraavaa:

Lue lisää: Tiedote piireille ja seuroille eläinsuojelulain mukaisesta kalastuksesta (11.7.2019)