Olli Saari siirtyy Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön toiminnanjohtajaksi

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) hallitus on valinnut järjestöpäällikkö Olli Saaren keskusjärjestön uudeksi toiminnanjohtajaksi. Toiminnanjohtajan työssä hän aloittaa vuoden 2020 alusta.

Olli Saari aloitti työt Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestössä vuonna 2013. Järjestöpäällikkönä hän toimi viimeiset neljä vuotta vastaten järjestön kehittämisestä ja laajasta hanketoiminnasta. Myös neuvonta- ja asiantuntijatöistä sekä vapaa-ajankalastuksen edunvalvonnasta hänellä on paljon kokemusta.
Ennen SVK:ta Saari on työskennellyt laajasti kalatutkimuksen ja -talouden eri sektoreilla. Töiden ja kalastusharrastuksensa myötä Suomen monipuoliset kalavedet ovat hänelle tuttuja. Koulutukseltaan Saari on Jyväskylän yliopistosta valmistunut Akvaattisten tieteiden maisteri (FM), tuttavallisemmin kalabiologi.

Toiminnanjohtajana Olli Saari haluaa nostaa vapaa-ajankalastuksen arvostuksen sen ansaitsemalle tasolle. Lisäksi hän pitää tärkeänä varmistaa kalastusharrastuksen hyväksyttävyys muuttuvassa yhteiskunnassa.
”Syksyllä uusittu vapaa-ajankalatalouden kehittämisstrategia antaa näiden edistämiseen hyvän tuen”, Saari toteaa.

Olli Saaren mukaan järjestötyössä näkyvät haasteet voidaan kääntää mahdollisuuksiksi. Kalastusseurojen korvaamattoman arvokas toiminta harrastuksen edistämiseksi on jäämässä yhä harvempien harteille. Uusia tekijöitä ja toimintatapoja tarvitaan, jotta voidaan tarjota palveluita ja toimintaa kaiken ikäisten kalastajien tarpeisiin.
”Vaikka kalastusharrastus onkin kasvavassa määrin tapa rentoutua ja kokea elämyksiä, on sen perusedellytyksenä elinvoimaiset ja houkuttelevat kalakannat. Niiden saavuttamiseksi ja ylläpitämiseksi on järjestömme toimittava aktiivisesti jatkossakin”, Saari sanoo.

Lisätietoja:
järjestöpäällikkö Olli Saari puh. 050 339 4660
tiedottaja Jaana Vetikko puh. 050 525 7806

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 506 seurassa toimii yhteensä noin 38 000 kalastuksen harrastajaa.