Tiedote 29.5.2023

Katukalastusta eli Street fishingiä kesällä kymmenessä eri kaupungissa

 

Suomen Vapaa-ajankalastajat järjestää tänä kesänä kaikille sopivia katukalastuskisoja kymmenessä eri kaupungissa ympäri Suomen. Kisakautta edeltää nyt ensimmäistä kertaa kokeiltava Street fishing -kurssi 31.5. Vaasassa, missä myös varsinainen kisakausi starttaa 7. kesäkuuta.

Street fishing on jo useamman vuoden ajan tuonut rentoja kalastuskilpailuja urbaaniin ympäristöön aivan kaupunkien keskustojen tuntumaan. ”Streettien” suosio on lisääntynyt vuosi vuodelta ja samalla kaupungit ovat osoittaneet kyntensä hyvinä kalapaikkoina – vesistä on noussut hienoja saaliita. Kisoissa kalastetaan tiiminä kaverin kanssa, joten tarjolla on mukavaa lähikalastusta.

Parit pyrkivät saamaan kasaan mahdollisimman monta senttiä yhteispituutta neljällä eri lajia olevalla kalalla. Kyseessä on rento ja matalan kynnyksen kisamuoto, joka on tehty toimimaan kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta. Niin kurssin kuin kaikkien kilpailujenkin tiedot löydät sivuilta: https://www.vapaa-ajankalastaja.fi/streetfishing/.

Kussakin kilpailussa palkitaan kolme parasta joukkuetta ja voittajat julistetaan kyseisen kaupungin Katukalastajiksi 2023. Koko kesän kovimman voittotuloksen kalastaneet nimetään vielä syksyllä Vuoden katukalastajiksi.

Onkiminen on saalisvarmana ja monia eri kaloja pyytävänä menetelmänä tärkeä osa useimpien joukkueiden taktiikkaa, samoin kuin viehekalastus jonkin kookkaamman petokalan nappaamiseksi. Kilpailussa saadut kalat voi joko tuoda kisakeskukseen kisan jälkeen tai ne voi halutessaan vapauttaa mittalaudalta kuvaamisen jälkeen.

Street fishing -kurssi: Vaasa 31.5.

Street fishing -kilpailut tänä kesänä: Vaasa 7.6., Kajaani 13.6., Lappeenranta 18.7., Turku 25.7., Uusikaupunki 26.7., Mikkeli 7.8., Helsinki 10.8., Tampere 16.8., Valkeakoski 18.8. ja Hämeenlinna 24.8.

Lisätietoja:

Suomen Vapaa-ajankalastajat, kalatalousasiantuntija Janne Antila, p. 045 630 4280, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

STREET FISHINGIN SÄÄNNÖT on luotu matalan kynnyksen periaatteella, jotta kuka vaan kalastuksesta tykkäävä voi helposti osallistua ja pärjätä:
– nuoret saavat etua tulokseen (tasoittaa kokemuksen puutetta)
– vapoja max. 3/ henkilö (tasoittaa eroja välineistön määrässä)
– vain rannalta kalastetaan (kukaan ei hyödy veneestä)
– kilpailut käydään melko kompaktilla alueella (juoksukunto/sukupuoli ei juuri vaikuta)
– kaikki vapakalastusmenetelmät sallittuja (yksikin kalastusväline riittää osallistumiseen)
– saaliin ottaminen tai vapauttaminen on kunkin itse valittavissa

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 450 seurassa toimii yhteensä noin 32 000 kalastuksen harrastajaa.

Jaana Vetikko

tiedottaja

päätoimittaja, Vapaa-ajan Kalastaja


Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö
Vanha talvitie 2-6 A 11, 00580 Helsinki

+358 50 525 7806

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

vapaa-ajankalastaja.fi
vapaa-ajankalastajalehti.fi