Back to Top

Tiedoksi SVK:n jäsenseurojen jäsenasioita hoitaville 28.2.2023 (1.3.2023)

 

Tiedoksi SVK:n jäsenseurojen jäsenasioita hoitaville

SVK:n seurakirjeeseen 1/2023 oli jäänyt vanhentunut ohjeistus seurojen toimihenkilöistä. Vanhentuneen ohjeistuksen mukaan seuran toimihenkilöiden tulee olla SVK:n jäseniä. Pahoittelemme virhettä.

Oikea ohjeistus on:

Seuran toimihenkilönä ja esimerkiksi jäsenasioista vastaavana toimihenkilönä voi toimia myös seuran jäsenistön ulkopuolinen henkilö, kunhan henkilöllä on seuran valtuutus toimia seuran asioissa SVK:n suuntaan. Seurojen nykyiset toimihenkilöt voivat jatkaa asioiden hoitamista SVK:n suuntaan ilman erillisiä toimenpiteitä. Uusista seuran toimihenkilöistä tulee toimittaa SVK:lle toimihenkilöilmoitus, jolla seura valtuuttaa henkilön hoitamaan seuran asioita SVK:n suuntaan.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jaana Vetikko

tiedottaja

päätoimittaja, Vapaa-ajan Kalastaja

HÄMEEN VAPAA-AJANKALASTAJAPIIRIN MESTARUUSPILKKIKILPAILUT 19.3.2023 -> kilpailualue tieto lisätty 1.3.2023

 

Kilpailujohtajalta tiedoksi: Kilpailualueena on vuoden 2023 Pm-pilkissä koko Vanjanselkä.

 

 

Ilmoittautumislomakkeen linkit avautuvat tämän linkin kautta:

 

Ilmoitus Hämeen Vapaa-ajankalastajapiiri Piirinmestaruuspilkit 19.3.2023.pdf

Kutsu avautuu mahdollisesti ruudulle sopivana versiona, sivun alareunaan tulee palkki jossa suurennuslasia (+) klikkaamalla kuvan saa suurennettua.

 

 

Alla kisan tiedot heti luettevissa, linkit eivät toimi tässä, yllä olevan linkin kautta avautuu .pdf muotoinen kilpailukutsu linkkeihin avautuvat ja pääsee ilmoittutumaan.

 

Ilmoitus Hämeen Vapaa ajankalastajapiiri Piirinmestaruuspilkit 19.3.2023

VIRTA2-hanke, uutiskirje virtavesien ja taimenkantojen hoitotoimista 2022 (10.1.2023) (2)

Tervehdys KVVY:n kunnostusverkoston jäsen tai yhteistyökumppani!

Vuonna 2022 virtavesien ja taimenkantojen hoitotoimia tehtiin Kokemäenjoen vesistöalueen virtavesissä poikkeuksellisen paljon, kun nelivuotisen VIRTA2-hankkeen ensimmäinen vuosi pyörähti käyntiin. VIRTA2-hanke on jatkoa alueella vuosina 2018–2021 toteutetulle VIRTA-hankkeelle. Vuonna 2022 tehdyt virtavesikunnostukset ja taimenkantojen hoitotoimet eivät olisi olleet mahdollisia ilman yhteistyötä, jota yhdistyksemme on saanut tehdä kalatalousalueiden, osakaskuntien ja maa-alueiden omistajien kanssa. VIRTA2-hanketta taloudellisesti tukeneet kunnat, yritykset ja yhteisöt sekä Pohjois-Savon ELY-keskus ovat mahdollistaneet järjestelmällisen ja tuloksia tuottavan hanketoiminnan. Hoitotyön aikaansaannosta ja vaikuttavuutta voidaan arvioida vuosittain toteutettavien taimenen mätirasiaistutusten, kunnostustalkoiden, koneellisten kunnostusten ja sähkökoekalastettujen koealojen määrillä, jotka olivat vuonna 2022 suurempia kuin Virta-hankkeen toimintavuosina. Olemme koostaneet tehdyistä toimista pienen uutiskirjeen, jonka pääset lukemaan alla olevan linkin kautta.  

Haluatko tukea toimintaamme?

Tekemämme virtavesien ja taimenkantojen hoitotyö perustuu taloudellisiin tukiin ja lahjoituksiin, joita saamme KVVY Yhdistyksen jäseniltä ja muilta lahjoittajilta. Avustukset ja lahjoitukset kohdennetaan 100-prosenttisesti VIRTA2-hankkeen kautta alueelliseen virtavesien ja taimenkantojen hoitotyöhön. Toimintaamme voi tukea Lahja vesille -sivuston kautta tai ottamalla suoraan yhteyttä allekirjoittaneisiin, jolloin voimme käydä yksityiskohtaisesti läpi avustuksen kohdentamisen. Otamme vastaan myös materiaalilahjoituksia, joita voidaan käyttää hyödyksi virtavesien hoitotyössä tai jakaa vapaaehtoisille kunnostustalkoilijoille. Tahdotpa sitten tukea taimenen mätirasiaistutuksia tai nousuesteen poistamista, meillä on tiedossa paljon sopivia kohteita Kokemäenjoen vesistöalueella!

Kunnostustalkoissa tapahtuva vapaaehtoistyö sekä kannustava- ja rakentava palaute motivoivat meitä toimimaan. Alla olevan kannustavan palautteen saattelemana kiitämme kaikkia henkilöitä ja tahoja, jotka ovat olleet vuonna 2022 mukana virtavesien ja taimenkantojen hoitotyössä kanssamme!

 ”Hei,

Kiitos ja oikein hyvää joulua sinnekin! Olimme Moisionjoen talkoissa Kuljun asemakylässä nyt syksyllä, ja päivä oli aivan huippu.

Iso kiitos hyvästä organisoinnista, rennosta meiningistä ja siitä, että saimme vihdoin siistiksi meidän oman kotikosken!
Taimenia ei ole varmaan istutettu vielä, mutta ihan pakko kertoa teille, että muutama viikko talkoiden jälkeen näimme
mieheni kanssa sillalta alas katsoessa taimenen uiskentelevan vedessä – ensimmäistä kertaa ikinä! Se oli hieno hetki.  

 

Terkuin,

Katja ja Antti-Jussi           

Ystävällisin terveisin: Heikki Holsti, Sami Ojala ja koko KVVY Yhdistyksen tiimi!

  1. Mikäli et tahdo vastaisuudessa virtavesien ja taimenkantojen hoitotoimista kertovaa uutiskirjettä, pyydän ilmoittamaan tästä sähköpostilla allekirjoittaneelle.

Uutiskirje 2022:

https://kvvy.fi/wp-content/uploads/2023/01/2022-VIRTA2-hanke-%E2%80%93-virtavesien-ja-taimenkantojen-hoitotoimet-vuonna-2022-KVVY-Yhdistys-S.O.-ja-H.H-3.1.2023.pdf

Lahja vesille:

https://lahjavesille.fi/ 

Toimintaa Youtube -kanavalla:

//www.youtube.com/@virtavesi" data-saferedirecturl="https://www.google.com/url?q=http://www.youtube.com/@virtavesi&source=gmail&;ust=1673449877456000&usg=AOvVaw0_QqlBpJrHAP-2BxoaSehY">www.youtube.com/@virtavesi

Heikki Holsti

Kalastotutkimukset, Limnologi, MMM

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Puh. 050 351 9022

Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys ry

Patamäenkatu 24, 33900 Tampere

www.kvvy.fi

Ely-avustushakemukset vuodelle 2023 (27.12.2022)

Hyvät seurat!

 Avustushakemuksien toimittaminen   hankkeistanne  piirille vuoden 2023 yhteishakua varten  on taas ajankohtainen.                                                    
Vuoden 2022 hankkeita ei enää oteta vastaan maksatukseen 31.12.2022 jälkeen , ellei niistä ole toisin sovittu.                                                                                    

Seurojen, jotka hakevat avustukset suoraan Ely:ltä, on tehtävä hakemus Ely-keskuksen sivuilla olevien ohjeita ja hakemuksia käyttäen.

Piirin kautta hakevien on hyvä lukea myös ELY-keskuksen ohjeistukset, jotka ovat olleet pohjana piirin hakemusohjeisiin.

PIIRIN KAUTTA HAETTAVAT HANKEANOMUKSET/  Hakemukset  oltava perillä viimeistään  23.1.2023
Myöhästyneet hakemukset joudumme hylkäämään.

Valinnassa erityisinä painopistealueina vuoden 2023 haussa ovat:
•kalastusharrastuksen edistäminen
•kalakantojen ja kalastuksen seuranta- ja säätelytoimet, vaelluskalojen luontaisen elinkierron turvaaminen
•kalastuksen valvonnan kehittäminen
Tukea harkittaessa otetaan huomioon hankkeen vaikuttavuus, laajuus, innovatiivisuus ja taloudellisuus sekä toiminnan kohderyhmä.

 

Hämeen Vapaa-ajankalastajat toivottaa jäsenistölleen oikein hyvää joulua sekä kalaisaa ja toiminnallista uutta vuotta 2023 !

 

19.12.2021  Piirihallitus

psta


Hämeen Vapaa-ajankalastajapiiri ry
Jouko Lepistö, puheenjohtaja
Levonniementie 52, 34930 Liedenpohja
0400 928765
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

(Lomakkeet ladattu mutta eivät vielä näy lomakkeet -kohdassa / sinikka - selvittelen)

Mimmit kalastaa uutiskirje (8.6.2022)

Tässä kampanjakirjeessä kerromme ajankohtaisia asioita Suomen Vapaa-ajankalastajien Mimmit kalastaa -teemavuodesta 2022. 

Kuva, joka sisältää kohteen teksti, clipart-kuva

Kuvaus luotu automaattisesti

Mimmit ovat mukana Erämessuilla!

Mimmit ovat mukana Kansainvälisillä Erämessuilla 9.-12.6.2022 Riihimäellä, osana Suomen Vapaa-ajankalastajien osastoa. Messujen teemana on vastuullisuus, ja tämän tiimoilta osastollamme onkin Suomen Vapaa-ajankalastajien ja Rapalan viehekierrätys, jossa kaikki halukkaat voivat tuoda vanhat, käytöstä poistetut ja myös rikkinäiset uistimensa keräysastiaan. Kerätyt lusikat ja vaaput saavat uuden elämän SVK:n jäsenseuroissa, joissa kunnostetut uistimet jäävät seurojen käyttöön ja jaettavaksi etenkin nuorille kalastusharrastuksen edistämiseksi ja uusien ihmisten kannustamiseksi kalastuksen pariin. Löydät meidät messuilta osastolta U606. Mimmeille on osastolla jaossa Laser Median ja Erämessujen kanssa yhteistyössä tehtyjä Mimmit kalastaa -mittatarroja.

 

 

 

Auta maahanmuuttajia kotoutumisessa kalastuksen avulla

 

Suomen Vapaa-ajankalastajien kesäkampanja ”Kalailoa ilman rajoja” kannustaa suomalaisia auttamaan kotoutuvia maahanmuuttajia viemällä heitä kalastamaan ja lahjoittamalla kalastusvälineitä.

 

 

Suomen Vapaa-ajankalastajat (SVK) käynnistää kesäksi Kalailoa ilman rajoja -hankkeen, jossa kannustetaan suomalaisperheitä viemään kotoutuvia maahanmuuttajaperheitä kalaan. SVK lahjoittaa kampanjaan osallistuviin vastaanottokeskuksiin tarpeellisen välineistön ja tietopaketin kalastamisen aloittamiseen turvallisesti. Vastaanottokeskukset luovuttavat niitä edelleen kalastuksesta kiinnostuneiden asukkaidensa käyttöön.

Jos olet kiinnostunut viemään maahanmuuttajaperheitä kalastamaan, ilmoittaudu vapaaehtoiseksi Suomen Vapaa-ajankalastajien sivustolla olevalla lomakkeella (www.vapaa-ajankalastaja.fi/kalailoa/). SVK lahjoittaa perheelle tarvittaessa onkivälineet, jotka voi tilata ilmoittautumislomakkeen kautta. Välinesettejä on rajallinen määrä.

Tulevia Mimmit kalastaa -tapahtumia:

 

 

Järjestä tapahtuma, me autamme! 

Järjestättekö tapahtuman, tempauksen, kurssin tai kilpailun, joka on suunnattu erityisesti mimmeille? Tai haluatteko kannustaa johonkin kaikille avoimeen tapahtumaanne tyttöjä ja naisia erityisesti mukaan? Ilmoita tapahtumastanne meille. Laita sähköpostilla: 

  • · tapahtuman nimi
  • · tapahtuman järjestäjä
  • · tapahtuman lyhyt kuvaus (eli mitä odotettavissa)
  • · tapahtuman päivämäärä ja kellonaika
  • · tapahtumapaikkakunta ja tapahtumapaikka (sekä mahdollinen kokoontumispaikka) 
  • · ilmoittautumistiedot sekä mahdollinen kustannus
  • · linkki järjestäjän nettisivuille, facebook-tilille tai instagram-tilille, missä tapahtumasta kerrotaan tarkemmin
  • · järjestävän tahon logo, jos löytyy

Ilmoita tapahtumasi Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Autamme täydellä viestintätarjonnallamme SVK:n jäsenseuroja ja -piirejä Mimmit kalastaa! -tapahtumien markkinoinnissa. Käytössä ovat julisteet, tarrat ja flyerit tapahtumiin, näkyvyys kampanjasivulla ja somekanavissamme sekä konkreettinen asiantuntija-apu viestinnän ja markkinoinnin toteuttamisessa (muun muassa tapahtumailmoituskuvien tekeminen). Lisäämme tapahtumatietonne myös Mimmitkalastaa.fi -sivuille ja tiedotamme siitä @mimmitkalastaa -Instagramtilillä.


Kesän markkinointiaikataulusta

Viestintäkoordinaattori Tintti kalastaa (eli on lomalla) 13.-31.7.2022, joten mikäli kaipaat tapahtumallesi markkinointimateriaaleja, lähetäthän tiedot hyvissä ajoin ennen tätä ajankohtaa, niin ehdimme saada tapahtumanne markkinointimateriaalit kuntoon. 

Tärkeitä linkkejä:

Kuvamateriaalit: https://mimmitkalastaa.fi/meista/mediapankki/

Täältä löytyvät somekuvat, tapahtumajulisteet, flyerit kuin logotkin. Voit ladata haluamasi tiedostot omalle koneellesi. Jos et pääse kansion materiaaleihin tai sinulla on vaikeuksia vaikkapa ladata niitä käyttöösi, ota yhteyttä niin autamme! 

Kotisivut: https://www.mimmitkalastaa.fi

Tietoa hankkeesta, matalan kynnyksen opastusta kalastusharrastuksen pariin, ohjeita hankkeeseen osallistumiseen, tapahtumat sekä paljon muuta.

Instagram: https://www.instagram.com/mimmitkalastaa

Hankkeen viestintä- ja dialogikanava, jossa sisältö on vapaamuotoisempaa, mutta silti informatiivista mm. tapahtumien suhteen. 

Ruorissa ja palveluksessasi!

Olen Tintti Drake, ja vastaan Mimmit kalastaa! -hankkeen navigoinnista. Olen myös kalastava mimmi, ja innostun helposti kohtuuttoman paljon kaikesta kalastukseen liittyvästä, joten kuulen erittäin mielelläni ideoita koskien mahdollisia yhteisiä toimenpiteitä hankkeen puitteissa! Ja mikäli kysyttävää hankkeesta ilmenee, vastaan mielelläni. Kuulumisiin! 

Yhdessä mimmien kalastusharrastuksen puolesta, 

Tintti Drake, yhdessä koko Suomen Vapaa-ajankalastajien henkilökunnan kanssa

Mimmit kalastaa! on Suomen Vapaa-ajankalastajien (SVK) koordinoima hanke, jonka tavoitteena on madaltaa tyttöjen ja naisten kalastusharrastuksen aloittamisen kynnystä. Hanke saa rahoitusta MMM:ltä kalastonhoitomaksuvaroista. 

 

Jaana Vetikko

tiedottaja

päätoimittaja, Vapaa-ajan Kalastaja


Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö
Vanha talvitie 2-6 A 11, 00580 Helsinki

+358 50 525 7806

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

vapaa-ajankalastaja.fi
vapaa-ajankalastajalehti.fi

Kuva, joka sisältää kohteen teksti

Kuvaus luotu automaattisesti

SVK:n uutisia, linkit uutisiin (8.6.2022)

Ohessa SVK:n julkaisemiin ajankohtaisiin tiedotteisiin linkit:

 

Suomen Vapaa-ajankalastajat kannustaa: Auta maahanmuuttajia kotoutumisessa kalastuksen avulla

https://www.vapaa-ajankalastaja.fi/kalailoa030622/

 
Koululaisten kalastustapahtumaan odotetaan tuhatta kävijää

https://www.vapaa-ajankalastaja.fi/vapapaiva030622/

Merilohta uistellaan uusin määräyksin

https://www.vapaa-ajankalastaja.fi/merilohenuistelu080622/

 

Onki24 -kilpailussa ongitaan mahdollisimman pitkiä särkikaloja

https://www.vapaa-ajankalastaja.fi/onki24tulee060622/

 

Anna vieheelle uusi elämä!
SVK, Rapala ja Motonet keräävät käytettyjä uistimia uusiokäyttöä varten

https://www.vapaa-ajankalastaja.fi/vieheidenkierratys21/

KUTSU Järjestötoiminnan ja hyvän hallinnon perusteet 13.5.2022

 

Kutsu Suomen Vapaa-ajankalastajien koulutustilaisuuteen

Järjestötoiminnan ja hyvän hallinnon perusteet

Pitkään tauolla ollut järjestökoulutus palaa jäsenseurojen pyynnöstä SVK:n koulutusohjelmaan nyt
uudistetussa muodossa nimellä Järjestötoiminnan ja hyvän hallinnon perusteet.

Koulutuksella annetaan perustietoa yhdistystoiminnasta ja hyvästä hallinnosta. Koulutuksessa
käydään läpi seuran päätöksenteko, hallituksen jäsenten tehtävät, seuran säännöt sekä jäsenten
oikeudet ja velvollisuudet. Koulutus on tarkoitettu seurojen uusille luottamushenkilöille, mutta
se sopii hyvänä kertauskurssina myös vanhoille tekijöille. Koulutus toteutetaan kahden tunnin
tehokkaana tietoiskuna.

Koulutuksen ajankohta: Perjantaina 13.5.2022 kello 17.0019.00
.
Koulutuspaikka: Koulutuspaikkana ABC Lahdesjärvi, Automiehenkatu 39, Tampere.

Koulutukseen on mahdollista osallistua myös etänä Google Meet -alustalla.

Kouluttaja: Pekka Lehdes, järjestöasiantuntija, Suomen Vapaa-ajankalastajat.

Ilmoittautuminen koulutukseen: Viimeistään torstaina 12.5.2022 sähköisellä lomakkeella
osoitteessa:
https://forms.gle/rq2J9VVBB76tM35Y9

Tiedustelut koulutuksesta:
pekka.lehdes@vapaa-ajankalastaja.fi.

Tiedustelut paikallisista olosuhteista: Jouko Lepistö
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. .

Koulutus on osallistujille maksuton. Ennakkoilmoittautuminen vaaditaan.

Tervetuloa koulutukseen

Pekka Lehdes

Järjestöasiantuntija

Suomen Vapaa-ajankalastajat

Alakategoriat

Sivu 1 / 2