TIEDOTE 6.6.2024
Julkaistavissa heti

 

Vapaa-ajankalastajien kalastuskesä kutsuu testaamaan, tunnetko vettemme kalat

 

Kesällä Suomi kalastaa. Vapaa-ajankalastajien kesävinkit kannustavat kalastamaan monipuolisesti niin kaupungeissa kuin maallakin. Kalastus maistuu - 52 tapaa innostua kalastuksesta -kesävinkeistä saa uutta virtaa harrastukseen niin kokenut kuin aloitteleva kalastaja. Vapaa-ajankalastajien kesäkisa kutsuu testaamaan, tunnistatko vettemme kalat.

Kesä on kalastuksen kulta-aikaa. Lomakausi, avovedet ja mökkielämä kutsuvat kalastuksen pariin niin rannoille, laitureille, koskiin kuin veneisiinkin.
“Suomessa kalastuksen harrastajia on viimeisten selvitysten mukaan 1,8 miljoonaa. Voidaan siis perustellusti sanoa, että Suomi on kalastavaa kansaa. Tästä isosta harrastajajoukosta suuri osa aktivoituu juuri kesällä. Kalastus kuuluukin olennaisena osana suomalaiseen kesäkulttuuriin ja mielenmaisemaan”, toteaa Vapaa-ajankalastajien tiedottaja Jaana Vetikko.
“Kesäkeittiöissä kannattaa olla liikkeellä ennakkoluulottomalla asenteella ja valmistaa monipuolisesti kotimaista kalaa, myös särkikaloja”, jatkaa Vetikko ja muistuttaa samalla huolehtimaan asianmukaisesta kalojen alkukäsittelystä sekä kylmäketjusta. 

“Neljä vuodenaikaa ja runsaslukuiset vesistöt mahdollistavat maassamme monipuolisen kalastusharrastuksen. Jos tutuimmat kalastusmuodot ovat jo hallussa ja kaipaa uutta, voi tänä kesällä tutustua vaikkapa lajikalastukseen. Kyseessä voisi sanoa olevan eräänlainen jännittävä vedenalaisten aarteiden etsinnän muoto. Lajikalastuksessa kalalajien tunnistamisen taito harjaantuu kuin huomaamatta. Lajikalastuksesta olemme julkaisseet juuri uunituoreet neuvontavideot Vapaa-ajankalastajien YouTube-kanavalla. Kesäkuussa on käynnistynyt myös nuorten lajikalastuskisa Fisuun fongaus, johon voi osallistua mistä päin maata tahansa”, kertoo Vapaa-ajankalastajien koordinaattori Johanna Antila.  

Vapaa-ajankalastajien kesäkisassa pääsee testaamaan, tunnetko vettemme kalat


Suomen Vapaa-ajankalastajien tämän vuoden kesäkisassa pääsee testaamaan, tunnetko vettemme kalat.
“Jokaisen kesäkalastajankin on hyvä tuntea yleisimmät kalalajit. Omaa tunnistustaitoa voi kehittää melko helposti. Tänä kesänä innostammekin kansalaisia harjaannuttamaan omaa kalalajien tunnistustaitoa ja siihen hyvän alkusysäyksen saa kesäkisamme testistä”, kannustaa Antila.  

Kalantunnistustestin voi tehdä ja kesäkisaan osallistua 3. syyskuuta saakka Suomen Vapaa-ajankalastajien nettisivulla vapaa-ajankalastaja.fi/kesakisa.

Näin osallistut Kalastus maistuu! -teemavuoteen


Suomen Vapaa-ajankalastajien teemavuosi 2024 Kalastus maistuu! haluaa tarjota ideoita ja inspiraatiota, miten tutustua monipuolisesti kalastusharrastukseen ja löytää siitä uusia puolia sekä oppia käsittelemään omaa saalistaan ja hyödyntämään sitä kotikeittiössä. Kalastus maistuu! -vuoteen voi osallistua kuka tahansa inspiroitumalla kampanjasivuston vapaa-ajankalastaja.fi/kalastusmaistuu vinkeistä ja haastelistoista ja jakamalla niitä eteenpäin. 

Lisätietoja:

Suomen Vapaa-ajankalastajat

tiedottaja Jaana Vetikko, p. 050 525 7806, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

koordinaattori Johanna Antila, p. 050 573 9332, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Arvojamme ovat yhteisöllisyys, vastuullisuus, elämyksellisyys ja asiantuntemus. Toimimme yhdessä paremman kalastuksen puolesta. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 450 seurassa toimii yhteensä noin 31 000 kalastuksen harrastajaa.

----------------------------------------------------------------------------------

Jaana Vetikko

tiedottaja

päätoimittaja, Vapaa-ajan Kalastaja


Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö
Vanha talvitie 2-6 A 11, 00580 Helsinki

+358 50 525 7806

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

vapaa-ajankalastaja.fi
vapaa-ajankalastajalehti.fi